top of page

Styrketræning og yoga

Et vigtigt supplement til løb og powerwalk er styrketræning

 

Det reducerer risikoen for skader og forbedrer din løbeøkonomi. Efter vi har indført styrketræning som en fast del af vores begynderhold har vi haft væsentligt færre skader på holdene.

Vi har hele tre tilbud om styrketræning i klubben:
 

Core-træning 

Hver tirsdag er der efter løb eller powerwalk et hold som varer ca. 25 min., hvor vi arbejder med forskellige øvelser med fokus på de stabiliserende muskler omkring mave og ryg. Man har glæde af træningen, både når man motionerer, men også helt generelt, hvor det støtter en god kropsholdning og modvirker tendens til at falde sammen i overkroppen.

Core-træningen kører principielt hver tirsdag året rundt. I vinterhalvåret i Tumlesalen i Farum Kulturhus og i sommerhalvåret på plænen ved Furesøbad. I april og oktober (hvor vi træner fra Furesøbad) aflyser vi dog, hvis der er for vådt på plænen. Om sommeren kan man med fordel selv medbringe en måtte, om vinteren kan man låne. Deltagelse er gratis for medlemmer og der kræves ingen tilmelding.

Styrketræning

I vinterhalvåret tilbyder vi hver torsdag crossfit-inspireret funktionel styrketræning som et alternativ, eller supplement til, løbetræning og powerwalk. Vi bruger kropsvægt, romaskiner, kettlebells, medicinbolde og lign. Træningen er bygget op omkring enkle effektive øvelser, som alle uanset udgangspunkt, kan være med til. Der er smæk på, god stemning og garanti for ømme muskler dagen efter. Træningen varetages af Anja og Tine som er uddannede DGI kettlebell-instruktører. Deltagelse er gratis for medlemmer, men der kræves bookning af plads på holdet i vores medlemsmodul.  Bookningen er åben 3 uger frem og vi beder om, at man framelder sig, hvis man bliver forhindret, da der normalt er venteliste til holdene.

Yoga

Vores yogahold er et andet fantastisk supplement til løbetræning eller powerwalk! Yoga-stilen på holdet er baseret på Hatha-yoga, men fokuseret på udspænding primært af de muskler, som har tendens til at blive alt for stramme, når man løbetræner. Vi er så heldige at have Katja Kunimori, som instruktør på holdet. Hun er professionel instruktør med eget firma, som primært underviser online. Hun underviser omhyggeligt i teknikkerne, så alle kan være med. Læs mere om Katjas yoga, vejrtrækning og meget andet her: kunimoriyoga.dk Også denne hjemmeside er god og forklarende omkring yoga: Kula Yoga

 

Yoga er både fysisk og mental træning på en gang. Man arbejder både på at styrke og stabilisere coren - og med udstrækning af muskler og bindevæv - samtidig med, at man arbejder med åndedrættet og koncentrationsevnen! Øvelsen i at lukke alt andet ude og være helt tilstede i nuet, adskiller sig fra det meste af det, man ellers foretager sig i løbet af ugen. Man kan også læse lidt hurtigt om, hvad man får ud af yoga her: Hvad sker der i kroppen, når du dyrker yoga?

 

Yogaholdet er hver onsdag aften kl. 18:00 til 19:00 i Dansesalen i Stien, Kultur- og Aktivitetscenter. Vi har måtter og klodser, men medbring gerne et tæppe... Deltagelse på holdet koster ca. 125 kr. om måneden og der kræves desuden medlemskab af løbeklubben. Bemærk, at yogaholdet er forbeholdt klubbens aktive medlemmer.

 

Gør noget virkeligt godt for dig og din krop: Prøv vores yogahold!

 

bottom of page